Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Σητεία

 


Την Παρασκευή 15 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατα την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, όπου συμπαραστατούμενος από τους δύο Εφημερίους του ναού, πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη και Οικονόμο Νικόλαο Σαββιδάκη, και έψαλε τις δύο πρώτες Στάσεις των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο και μίλησε επίκαιρα για την Παναγία Mητέρα του Κυρίου μας.


Στη συνέχεια χοροστάτησε κατά την ίδια ακολουθία και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πυκνό εκκλησίασμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, περιστοιχούμενος από τον Αιδεσιμολ. Εφημέριο του ναού Πρωτ. Ιωάννη Καριχημάκη και τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκη.
Ο Σεβασμιώτατος στη συγκινητική ομιλία του προς τους παρισταμένους πιστούς, αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου και υπογράμμισε ότι η Κυρία Θεοτόκος αποτελεί ό,τι πολυτιμότερο έχει να επιδείξει το ανθρώπινο γένος γι᾿ αυτό και επελέγη να γίνει η «χώρα του αχωρήτου», και τέλος επικαλέσθηκε προς όλους τους τη βοήθεια, τη σκέπη και τη μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου.