Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου
Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου
η αναδάσωση του Σελακάνου

 

Σελάκανο 


Στην αναδάσωση του δάσους του Σελακάνου, που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ιεραπέτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελακάνου, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου και Εθελοντικές Οργανώσεις σε συνεργασία με τη Δασική και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, τον Εφημέριο της Ενορίας Χριστού π. Εμμανουήλ Προϊστάκη και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, φύτευσε συμβολικά ένα δένδρο, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για σ᾿ αυτήν την προσπάθεια αναδάσωσης της μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχής του Σελακάνου που τα τελευταία χρόνια πολλές φορές επλήγη από την πύρινη λαίλαπα και ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει τον πολύτιμο αυτό θησαυρό της περιοχής μας με την συμβολή, βέβαια, και την προσοχή όλων μας.
Παρόντες ήταν από τον Δήμο Ιεράπετρας οι Αντιδημάρχοι κ. Αργύρης Πανταζής και κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χριστού κ. Αιμίλιος Πετσαγγουράκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου κ. Δέσποινα Καπαράκη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Συλλιγάρδος, ο κ. Εμμανουήλ Ροβυθάκης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, ο Πρόεδρος των Εθελοντών Διασωστών Κρήτης στην Ιεράπετρα κ. Νικ. Παπαδάκης, και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.