Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
στον Ι. Μητροπιλιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, μετά την Ενθρόνισή του, τέλεσε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.


Προηγήθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο  Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια ιερούργησε και  κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πυκνό εκκλησίασμα.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη απελευθέρωσής μας από τα δεσμά της ύλης, του υλιστικού φρόνηματος και από ό,τι άλλο μας κρατά προσκολλημένους στα γήινα και εφήμερα. Όπως τόνισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος “κακό δεν είναι ο πλούτος αλλά η χρήση του. Και εμείς μπορεί να εκκλησιαζόμαστε και να τηρούμε τις τυπικές υποχρεώσεις μας, όπως ο πλούσιος νέος του Ευαγγελίου που τηρούσε τα του νόμου και ρώτησε τον Ιησού Χριστό τι έπρεπε να κάνει, για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή.

Αυτό όμως που μας λείπει, είναι αυτό που ο Κύριος είπε στο πλούσιο -«έτι έν σοι λείπει»-, να δοξολογούμε τον Θεό για τα αγαθά που μας προσφέρει, να κάνουμε το καλό και να είμαστε ευεργετικοί προς τον πλησίον μας. Εκείνα που είναι αδύνατον να γίνουν με τις ασθενικές δυνάμεις του ανθρώπου είναι κατορθωτά με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού, που εμείς θα πρέπει συνεχώς να επιζητούμε”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του ναού, Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβασμιώτατο, ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίκαρπη Ποιμαντορία εκ μέρους και του συνεφημερίου του π. Μιχαήλ Τζώρτζη, που απουσίασε για λόγους υγείας, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του προσέφερε ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο από την Ενορία Αγίου Γεωργίου.