Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο και επίσημο δείπνο που ετοίμασε κάποιος άνθρωπος και εκάλεσε πολλούς αποτελεί την επουράνιο Βασιλεία του Θεού, της οποίας προτύπωση και πρόγευση είναι το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι να γίνουμε ομοτράπεζοι με τον Κύριο της δόξης και όλους τους Αγίους Του στο ουράνιο και αιώνιο δείπνο της Βασιλείας του Θεού.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, εκφράζοντας τα αισθήματα, αγάπης, σεβασμού και αφοσίωσης όλων προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους, και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του προσέφερε ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο.

Αμέσως, μετά ο κ.  Χρήστος Φωτεινάκης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο με τις παρακάτω μαντινάδες:
“Στό νέο σας ξεκίνημα θρησκευτική πορεία
σας σε καλωσορίζομε εδώ στην Ενορία.
Τώρα που εγκαταστήσεστε στους εδικούς μας τόπους,
δέξου το καλωσόρισμα απ᾿ τους απλούς ανθρώπους.
Στο θρόνο που ανέβηκες να τον υπηρετήσεις,
με του Χριστού τα βήματα να περπατήσεις.
Να υπηρετήσεις τον Χριστό θα είναι η δουλειά σου,
μα με τη θεία φώτιση κάθε ενέργειά σου.
Την αγκαλιά σου άνοιξε μέσα να μας σε βάλεις,
με την αγάπη του Χριστού να μας σε περιβάλεις.
Κάτω από τις φτεγούγες σου, τη θέρμη της καρδιάς σου,
ευλαβικά θα είμαστε πνευματικά παιδιά σου”.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε τον π. Φιλοκτήμονα, τον συνεφημέριό του π. Μηνά Κρητικό, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους Ενορίτες για το δώρο και τα ευγενή αισθήματά τους, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και τη συγκίνησή του που ιερούργησε για πρώτη φορά ως Αρχιερεύς στον μεγαλοπρεπή και καλλιμάρμαρο ναό της Ευαγγελιστρίας, που αποτελεί στολίδι για την πόλη της Σητείας και ολόκληρη τη Μητροπολιτική περιφέρεια.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος ο π. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ο π. Μιχαήλ Θαλασσινός, οι Ιεροδιάκονοι π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και π. Γεώργιος Μονιός  ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο π. Γεώργιος Αγγελάκης,    παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης.


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας, όπου συνομίλησε με τα παιδιά και τις Κατηχήτριές τους, ενώ το μεσημέρι η Ενορία παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Σεβ. Μητροπολίτου στην αίθουσα του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου στα Λειβάδια.