Κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου

Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιανουαρίου, στο κτίριο του παλαιού Τελωνείου Παχείας Άμμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παΐσιο Δερμιτζάκη, Εφημέριο Παχείας Άμμου, και τον Αιδεσιμώτατο Οικονόμο π. Παντελεήμονα Καββουσανό, Εφημέριο Ενορίας Κάτω Χωριού, και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου.


Ο Πρόεδρος της Ομάδας κ. Μιχαήλ Ματζαράκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τους συμμετέχοντες Κληρικούς, οι οποίοι πάντα στέκονται αρωγοί στο έργο του συλλόγου, και προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων της νεοσυσταθείσας Ομάδας Αιμοδοσίας. Όπως τόνισε η Ομάδα της Παχείας Άμμου, μέσα στο μικρό διάστημα λειτουργίας της, έχει συλλέξει περισσότερες από 700 φιάλες αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποίησε η Κινητή Μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου στην Παχεία Άμμο και έχουν διατεθεί περισσότερες από 500 φιάλες αίμα σε συντοπίτες μας.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά της Ομάδος και όλων των εθελοντών αιμοδοτών για την προσφορά «ζωής» και επέδωσε στον Πρόεδρο της Ομάδος την εφέστια εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας μαζί με τα ημερολόγια τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2016.
Ακολούθως ο Σεβ. κ. Ευγένιος επισκέφθηκε την παρακείμενη Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας της Ομάδος, και επέδωσε ημερολόγια στην Ιατρό και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ευχόμενος καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο πολυσήμαντο έργο τους.