Η διαβεβαίωση του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας


Το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η διαβεβαίωση του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Στην τελετή προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, οι Πανοσιολ. Πρόδρομος Ξενάκης και . Νήφων Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας και Κωδικογράφος αντίστοιχα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Μαλλιωτάκης.


Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρέστη ο Υφυπουργός κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης.

Στο τέλος της τελετής ο Σεβ. κ. Κύριλλος, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον Υφυπουργό Παιδείας υπέγραψε το πρακτικό της διαβεβαίωσης και άπαντες ευχήθηκαν στον νέο Μητροπολίτη καλή Ποιμαντορία.