Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Χριστοφόρου Ενορίας Παχείας Άμμου


Με μεγάλη λαμπρότητα και αναστάσιμη χαρά πανηγύρισε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, ο νεόδμητος και περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.
Τo απόγευμα της Κυριακής του Αντίπασχα, 8 Μαΐου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, και έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων κυρίως των όμορων Ενοριών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα για τον εορταζόμενο Άγιο Χριστοφόρο, προστάτη των οδηγών και όλων των ταξιδιωτών σημειώνοντας την προστασία του αγίου στην περιοχή της Παχείας Άμμου, από το οποίο διέρχονται όλα τα οχήματα που κινούνται προς και από την Ανατολική Κρήτη. Επίσης αναφέρθηκε στην αγιαστική παρουσία του χαριτόβρυτου και μυροβλύζοντος τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στο ναό, το οποίο αποτελεί μαρτυρία της Χάριτος του Θεού και ζωντανή απόδειξη της Αναστάσεως του Κυρίου ως νίκης κατά του θανάτου και της  φθοράς.


Μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός και Οικολογικός Σύλλογος Παχείας Άμμου πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά σε όλο το εκκλησίασμα.
Στην πανήγυρη συμμετείχε πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ του οποίου οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ραπάνης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Παχειάς Άμμου, και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των τοπικών φορέων.
Ανήμερα της πανηγύρεως, Δευτέρα 9 Μαΐου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Συλλείτουργο.