Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράπετρας


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών  πανηγύρισε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος, παρεκκλησίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, στην πόλη της Ιεράπετρας.
      Το εσπέρας της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.


Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε με απλό και μεστό λόγο στον βίο και σε θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος,  επισημαίνοντας ότι ήταν ένας απλός βοσκός, που όμως συμπονούσε τους συνανθρώπους του, γι’ αυτό και από έγγαμος ιερέας και εξελέγη Επίσκοπος Τριμυθούντος στην Κύπρο. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι, όπως αναφέρει και το Απολυτίκιό του, το οποίο συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις τη ζωή και το έργο του αγίου, ανεδείχθη υπέρμαχος και θαυματουργός κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο του 325 κάνοντας το γνωστό θαύμα με το κεραμίδι, για να αποδείξει ότι Θεός είναι ο Τριαδικός, συνομίλησε με τη νεκρή κόρη του στον τάφο, φίδι μετέβαλε σε χρυσάφι και όταν έψαλε είχε συλλειτουργούς τους Αγγέλους. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Σπυρίδων, στον οποίο είναι αφιερωμένος αυτός ο ναός στην καρδιά της πόλης μαρτυρώντας την ευλάβεια των προπατόρων μας, και όλοι οι άγιοί μας να είναι οδοδείκτες, φωτεινοί σηματοδότες και αναμμένοι φάροι, για να μας καθοδηγούν στην πορεία μας σ’ αυτή τη ζωή.


Στον Εσπερινό της εορτής,που έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλης, συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την περιοχή της Ιεράπετρας.