Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στoν «Παπαδιόκαμπο» Ενορίας Χαμαιζίου

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 9 Ιουνίου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Χαμαιζίου Σητείας που βρίσκεται στη θέση «Παπαδιόκαμπος».
Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου, τελέσθηκε η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και στη συνέχεια ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πλήθος των πιστών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι με την θεία Του Ανάληψη ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας αποκάλυψε τη δική Του δόξα για άλλη μια φορά αλλά και τη δόξα την αληθινή κι αιώνια του ανθρώπου, που κάθησε στα δεξιά του Πατρός, ανυψώνοντας την πεσμένη από την αμαρτία φύση του ανθρώπου.
Στον Εσπερινό της πανηγύρεως έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερ. Ενότητας Λασιθίου κ. Γεώργιος Ζερβάκης. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.