Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Καλαμαύκας Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεο Δοργιάκη, Εφημέριο του Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας και τον Οικονόμο π. Γεώργιο Μοναχό, τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Ιεράπετρας και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας.
Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα μυνήματα της Ευαγγελικής περιποκής της θεραπείας των δέκα λεπρών, αλλά και στον οικιστή και καθηγητή της ερήμου Όσιο Αντώνιο τον Μεγάλο.
Την πανήγυρη του ναού τίμησε με την παρουσία του πλήθος πιστών από την Ενορία Καλαμαύκας και από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκη, και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζας.