Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλογέρων

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε την Κυριακή 17 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καλογέρων Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα το θείο λόγο στο πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.


Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στους τιμώμενους 630 θεοφόρους Αγίους Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι συνέβαλαν στην αποκρυστάλλωση των δογμάτων της πίστεώς μας, καταδικάζοντας τις αιρέσεις του Νεστοριανισμού και του Μονοφυσιτισμού. Όπως σημείωσε οι Άγιοι Πατέρες, αλλά και η τιμώμενη Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα η Θαυματουργός, η οποία σε ηλικία μόλις 16 ετών ομολόγησε την πίστη της και μαρτύρησε για τον Χριστό, έκαναν πράξη το Ευαγγέλιο και επιβεβαίωσαν με έργα την πίστη τους. Η πράξη και το βίωμα προηγείται της θεωρίας, όπως μας διαβεβαιώνει και η ευαγγελική περικοπή της ημέρας: «ο ποιήσας και διδάξας, μέγας κληθήσεται εν τη Βασιλεία των Ουρανών». Επίσης, ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να έχει η πίστη μας, η οποία πρέπει να είναι α) γνήσια και καθαρά, β) βεβαία και σταθερή και γ) δημιουργική και καρποφόρα, και ευχήθηκε όλοι να πετύχουμε τη Θεοκοινωνία και Θεογνωσία, ζώντας στην πράξη τη ζωή της Εκκλησίας, αφού, κατά τον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, «η πίστις χωρίς των έργων νέκρα εστίν».