Η πανήγυρις του Ι. ΜητροπολιτικούΝαού Αγ. Σπυρίδωνος, πολιούχου και προστάτου Κισάμου

 

 

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, εορτή της μνήμης του Aγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος και ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της πόλεως Κισάμου (Καστελίου). Μετά την ακολουθία του Όρθρου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο προεξήρξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και συλλιετούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ έλαβαν μέρος πολλοί Κληρικοί της περιοχής .


Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα πολλά θαύματα του αγίου, επισημαίνοντας ότι είναι συνδεδεμένος με τον περικαλλή αυτό δίκλιτο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και όλη την Κίσαμο, ως προστάτης και πολιούχος της πόλεως της Κισάμου, έδρα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.
Ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως η λιτάνευση της εικόνος του αγίου, την οποία έφεραν άνδρες με την παραδοσιακή κρητική ενδυμασία και με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος αποδόσεως τιμών.
Στην πανήγυρη συμμετείχε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδ. Σταθάκης, οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθος Κισαμιτών.