Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και το ετήσιο μνημόσυνο Ιερέως Γεωργίου Δρακάκη στην Ενορία Επισκοπής Ιεράπετρας


Την Κυριακή της Απόκρεω, 6 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο του ναού Αιδεσιμ. π. Ευάγγελο Γκιάλπη, τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος πόλεως Ιεπάπετρας Πρωτ. Ανδρέα Πιτροπάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Ιερέως Γεωργίου Δρακάκη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας.
Στη ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κρίσεως, τονίζοντας ότι ο Θεός δεν είναι μονάχα στοργικός Πατέρας, αλλά και δίκαιος Κριτής. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός την πρώτη φορά ήλθε ταπεινός στη γη, «ἵνα σώσῃ τόν κόσμον», αλλά τη φρικτή ώρα της Κρίσεως θα έλθει «ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ», για να κρίνει τον κόσμο με βασικό κριτήριο την έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης μας απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Επισκοπής για τον ελαιοχρωματισμό και τον γενικότερο εξωραϊσμό του ιερού ναού. 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Ευάγ. Ψαρουδάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Χαράλαμπος Μενεγάκης και πολλοί ενορίτες.