Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος στον Μαύρο Κόλυμπο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στον Μαύρο Κόλυμπο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας.


Το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιερά μνήμη, τα πάμπολα θαύματα και το μαρτύριο του εορταζομένου αγίου.


Στην ακολουθία του Εσπερινού, που έλαβαν μέρος Εφημέριοι των Ενοριών της  περιοχής και έψαλαν δύο χοροί καλλικέλαδων ιεραψαλτών, συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ του οποίου ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Πετάσης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο συντοπίτης μας Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστοφόρος Χαραλαμπάκης κ.α.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.