Ιερά Παράκληση για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με αθρόα προσέλευση των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η ακολουθία της ειδικής Ιεράς Παράκλησης προς τον Δεσπότη Χριστό για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και στις επικείμενες προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων.


Στην ακολουθία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών Λυκείου, και κυρίως της Γ΄ τάξης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί.


Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος διάβασε ειδική ευχή «υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις» και μαζί τον άρτο διένειμε σε όλους εικόνες της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσης. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της συστηματικής προσπάθειας για μόρφωση και καταξίωση και ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία στη δοκιμασία των εξετάσεων, με τον φωτισμό και τη δύναμη του Κύριου μας Ιησού Χριστό, που είναι η πηγή της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, και με τη βοήθεια της Παναγίας της Ελεούσης.