Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Γαλοκτοκτισμένης Ρίζας της Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας


 
Το εσπέρας της Tετάρτης 10 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοκτισμένης Ρίζας της Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας.


Στο τέλος της Παρακλήσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στο προαύλιο του ναού, όπου και μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και σε θαυμαστά γεγονότα που μαρτυρούν τη μητρική της προστασία. Μάλιστα, εξιστόρισε πρόσφατο θαύμα της Παναγίας στην περιοχή της Ιεράπετρας, όπου ο Ιωάννης Χατζηγιαννάκης, ενώ εκτελούσε εργασίες στο σπίτι του που βρίσκεται απέναντι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κοτσυφιανής στη Γρα-Λυγιά, έπεσε από τη σκάλα και καρφώθηκε σε σιδερόβεργα, η οποία διαπέρασε το σώμα του. Μετά από πεντάωρη χειρουργική επέμβαση οι Ιατροί βγήκαν και ρώτησαν τους οικείους του, πού έγινε το γεγονός, και όταν εκείνοι απάντησαν στην Παναγία την Κοτσυφιανή, οι Ιατροί τους είπαν «Να πάτε αμέσως να της ανάψετε μία μεγάλη λαμπάδα, γιατί η σιδερόβεργα που διαπέρασε τόσο βαθιά το σώμα του, δεν πείραξε κανένα ζωτικό όργανό του». Πράγματι, ο κ. Χατζηγιαννάκης, μόλις εξήλθε από το νοσοκομείο ζήτησε πρώτα να πάει στον ναό της Παναγίας Κοτσυφιανής για να προσκυνήσει και να ευχαριστήσει την Παναγία και μετά να πάει στο σπίτι του.  


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλοι να εμπιστευθούμε τα πάντα στη Μεγάλη Μάνα, την Παναγία μας, και να την τιμούμε σ’ όλη μας τη ζωή όχι με λόγια, ούτε με τη γλώσσα, αλλά μέ έργα και αλήθεια ζωής.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο υπεύθυνος του Προσκυνήματος της Ενοριακής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου και Εφημέριος Ενορίας Αχλαδίων Σητείας Αιδεσιμ. π. Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης και ο Αιδεσιμ. Συνταξιούχος Εφημέριος Σκευοφύλακας Εμμανουήλ Αυγουστινάκης.