Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης Ιεράπετρας

Μέσα στο κανυκτικό πνεύμα της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου τελέσθηκε το εσπέρας της Δευτέρας 9 Αυγούστου η ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης Μεσελέρων Ιεράπετρας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε επίκαιρα.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, και ιδιαιτέρως στη διαρκή και ακατάπαυστη μεσιτεία, τη θερμή ικεσία και παράκληση της προς τον Υιό της και Θεό μας Κύριο Ιησού Χριστό, και στη μητρική της προστασία και παρηγορία πάντων των θλιβομένων. Τέλος ευχήθηκε σ’ όλους τους παρευρισκομένους τις σωστικές πρεσβείες, τη βοήθεια και την σκέπη της Κυρίας Θεοτόκου. 

Στην ακολουθία συμμετείχαν, εκτός από τους «δεκαπενταριστές» της Μονής, κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης.