Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου και των συν αυτώ Αγίων Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου και Ορέστου, εορτάσθηκαν με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.


Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ενώ συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματεύς της Ι. Επαρχ. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης,  Ηγούμενοι των Ιερών Μονών της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και άλλοι Κληρικοί.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των αοιδίμων Αρχιερέων Ευγενίου, Ευγενίου και Νεκταρίου, Ευγενίου Ιερομονάχου,  Ευγενίου μοναχού και Ευγενίας μοναχής.


Εκ μέρους των Σεβ. Αρχιερέων ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος προσφώνησε κατάλληλα τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, αναφερόμενος στη σημασία της εορτής του Επισκόπου για την τοπική Εκκλησία και ευχόμενος υγεία και μακροημέρευση για τη συνέχιση της πολύκαρπης και καλλίκαρπης αρχιερατικής διακονίας του στη θεόσωστη αυτή εκκλησιαστική επαρχία, ενώ ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες Σεβ. Μητροπολίτες και όλους όσοι παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους πέντε αγίους Μάρτυρες. Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Παντελεήμονα Σακελλαρίδη, Εφημέριο της Ενορίας Άδελε Ρεθύμνης.