Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Σητείας

Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου, που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου στην πόλη της Σητείας.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα θεολογικά μηνύματα της προϋπάντησης, αναγνωρίσης και διακήρυξης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ως Θεού και λυτρωτού από τον άγιο Συμεών τον Θεοδόχο, όταν Τον έλαβε στην αγκαλιά του και ανεφώνησε: «Νυν απολύεις τον δούλόν σου, δέσποτα, κατά το ρήμά σου εν ειρήνη, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις αποκάλυψιν εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ» (Λουκ. β´ 29-31).


Όπως τόνισε ο Σεβ/τος ο λόγος αυτός του αγίου Συμεών είναι ένας επινίκιος ύμνος μετά την αποκάλυψη σε αυτόν του ενανθρωπήσαντος Υιού και Λόγου του Θεού, που η Εκκλησία παρέλαβε και έθεσε στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, αλλά και σε άλλες ακολουθίες, και ευχήθηκε η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού να γίνει και εορτή της υπαπαντής του κάθε πιστού.
Στην ακολουθία, που έψαλαν Ιεροψάλτες της Σητείας με επικεφαλής τον υπεύθυνο Καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως στο Παράρτημα της Σητείας  Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, ελάβαν μέρος ο  Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκης, οι Εφημέριοι της πόλεως και Ενοριών της περιοχής Σητείας.