Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

 


Με τη δέουσα λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 5/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Πατέρες της Μονής και τον Αιδεσιμ. Εφημέριο της Ενορίας Aγίου Γεωργίου Τουρτούλων Σητείας π. Μιχαήλ Συντυχάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα  στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.


Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 6/5, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο ως Ζωοδόχο Πηγή στο πλήθος των πιστών, σημειώνοντας ότι η Παναγία μητέρα του Χριστού και Μητέρα αποτελεί τη Πηγή της Ζωής, την ελπίδα, την σκέπη και το αγαλλίαμα πάντων των χριστιανών.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανήγυρη του ναού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.