Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Σίλα και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίσαντα ιστορικό Ιερό Ναό της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, στον επαρχιακό δρόμο Καλού Χωριού- Αγίου Νικολάου.


Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στους προσκυνητές και καλωσόρισε ιδιαιτέρως τον παρεπιδημούντα για ολιγοήμερη ανάπαυση στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Σεβ. Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, ιεροκήρυκα για πολλές δεκαετίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τον οποίο και παρεκάλεσε να απευθύνει λόγο παρηγοριάς και ενισχύσεως στους πολυάριθμους πιστούς, που και φέτος κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Απόστολο Σίλα.


Ο Σεβ. κ. Παντελεήμων, όπως πάντοτε, μέσα σε λίγα λεπτά, με λόγο σύντομο, μεστό, περιεκτικό και πλήρους θεολογικών νοημάτων για το βίο του Αγίου Αποστόλου Σίλα, αλλά κυρίως για την πορεία της εκκοσμικευμένης ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, σκιαγράφησε την προσωπικότητά του χριστιανού της εποχής μας και  μετέδωσε το μήνυμα της πεμπτουσίας της χριστιανιακής ζωής. 


Παρέστησαν μεταξύ των πιστών, ο πρ. Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Δημήτριος Κουνενάκης, ο καταγόμενος από το Καλό Χωριό πρ. Βουλευτής κ. Ιωάννης Κουνενός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Μανδουράρης και πλήθος πιστών.