Η πρώτη του έτους 
στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου, μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη του έτους τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018 στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατά το τοπικό έθος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.


Αντί κηρύγματος, κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβ. κ. Κυρίλλου με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς, από τον Αιδεσιμολ. Προϊστάμενο του ναού Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο.

 
Στη συνέχεια ο Σεβ. περιστοιχούμενος από Εφημερίους της πόλεως, προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους και ευχήθηκε από καρδίας σε όλους τους παριστάμενους καλή και ευλογημένη από τον Θεό χρονιά, δημιουργική με υγεία, πρόοδο και ευημερία.


Παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Λουτσέτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλ. Νταραράς, ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Εμμαν. Γεωργαλάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Αντ. Πετράς, ο Δ/κτής του Α.Τ. Ιεράπετρας κ. Νικ. Τζουμάκας, ο Δ/κτής του Τμήματος Ασφαλείας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμ. Πετάσης και πολυάριθμο εκκλησίασμα.