Η εορτή της Πεντηκοστής
στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος
Kαλού Χωριού Μερ/λου

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου η εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Kαλού Χωριού Μεραμβέλλου.


Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον Θείο Λόγο και χοροστάτησε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.


Ο Σεβ. στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής και στη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας του Χριστού, σημειώνοντας ότι ο Αναστάς Κύριος διαβεβαίωσε τους Μαθητές του για το μεγάλο και σημαντικό γεγονός της ελεύσεως του Παρακλήτου στη ζωή τους. Γιαυτό και εμείς δεν πρέπει να πτοούμεθα από καμία δυσκολία ούτε να δυσφορούμε, γιατί ο ίδιος ο Κύριος υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί με τους Μαθητές και τους διαδόχους τους «πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος».


Στο τέλος της ακολουθίας ο Εφημέριος της Ενορίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον καλωσόρισε εκ μέρους των Ενοριτών, που επιτέλεσε την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Καλού Χωριού και ιδιαιτέρως αυτήν την εύσημη ημέρα της Πεντηκοστής, και του πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο, ομοίωμα του Ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον πατέρα Φιλάρετο για τους θερμούς και μεστούς λόγους τους, για το όμορφο δώρο, που θα θυμίζει την Πόλη των Πόλεων, των ονείρων και των παραδόσεων, που θα ξυπνά την ιστορική μνήμη και θα συντελεί στη συντήρηση της παραδόσεως, των αξιών και των αρχών μας, εξήρε δέ την ευλάβεια και τη μεγάλη παράδοση των Καλοχωριανών, τονίζοντας ότι η Ενορία Καλού Χωριού, ευρισκόμενη στην πύλη εισόδου της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ιεραπύτνης και Σητείας, είναι μια από τις πλέον ζωντανές Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, και ευχήθηκε το φως της Πεντηκοστής να καθοδηγεί όλους στον καθημερινό αγώνα της ζωής.


Παρέστησαν, μεταξύ των πιστών καταγόμενος από το Καλό Χωριό πρ. Βουλευτής κ. Ιωάννης Κουνενός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Μανδουράρης και πλήθος πιστών.