Η Β´ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας

Το εσπέρας της Παρασκευής 10 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά τη Β´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας πόλεως Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος στη συγκινητική ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα επεσήμανε ότι οι Χαιρετισμοί αποτελούν τα προεόρτια και τα μεθεόρτια της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της οποίας χαρακτηριστικά γνωρίσματα ήταν η καθαρότητα, η ταπεινότητα και η υπακοή. Αυτή την υπακοή στο θέλημα του Θεού εορτάζουμε στον Ευαγγελισμό της, κατά τον οποίο απάντησε το «Ιδού η δούλη Κυρίου. Γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου».


Όπως τόνισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ως άνθρωποι είμαστε υπόχρεοι στο ιερό πρόσωπο της «Βασίλισσας και Κυρίας του παντός», η οποία αποκαλείται και «νέα Εύα», γιατί ως Θεοτόκος ανύψωσε το γένος των ανθρώπων στην προπτωτική κατάστασή του. Τέλος, ευχήθηκε ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας, η οποία, όπως και κάθε εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, εκφράζει τους καημούς, τους πόνους, τις ελπίδες και τις ευχαριστίες πολλών πιστών, να πρεσβεύει, να προστατεύει και να σκεπάζει όλους μας με τη μητρική της αγκάλη ως Πλατυτέρα των ουρανών.   
Παρόντες στην ακολουθία ήταν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Ιεράπετρας «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης.