Τεσσαρακοθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα

Το Ψυχοσάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα, καθώς και υπέρ αναπαύσεως των ψυχώντων κεκοιμημένων «απ’ αρχής μέχρι των εσχάτων», στο παρεκκλήσιον της Υπαπαντής του Κυρίου πόλεως Σητείας (κάτωθεν Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου).
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, στο τέλος, αφου ανέφερε, ότι επετελέσαμε το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα καί πάντων των απ᾿ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς, επ᾿ ελπίδι αναστάσεως, ζωής αιωνίου, καθώς η ημέρα είναι αφιερωμένη στους κεκοιμημένους, ευχήθηκε ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων, να τον αναπαύσει μετά των Αγίων και Δικαίων..


Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Προϊστάμενος του ναού Πρωτ.Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, οι Συνταξιούχοι Εφημέριοι Πρωτ. Μιχαήλ Θλασσινός και Πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης και ο Εφημέριος Σταυρωμένου π. Νικόλαος Ροδουσάκης, ενώ στο μνημόσυνο έλαβαν μέρος και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης και π. Εμμαν. Φραγκιαδάκης. Επίσης παρεστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και ο Πρωτ. Γεώργιος Γουλιέλμος, ενώ παρέστησαν  πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής.
Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στην αίθουσα του ναού εις μνήμης του μακαριστού Ιερέως