Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ.  Βαρθολομαίου στα ΚΓ´ Παύλεια στη Βέροια

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος εκπροσωπεί φέτος, με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στις πολλαπλές εκδηλώσεις που διοργανώνει για εικοστή τρίτη χρονιά ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Καμπανίας καί Ναούσης κ. Παντελεήμων, προς τιμήν του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας των Βεροιέων Αποστόλου Παύλου.
Στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων, την Κυριακή 25 Ιουνίου τελέστηκε λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο,στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.


Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες: Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξήρχε και στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, o οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Εκκλησία της Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος απο την Εκκλησία της Κύπρου και Βεροίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Επίσης συμμετείχαν ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μ.Μονής Βατοπαιδίου και ο Ηγούμενος Ανδρέας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αυλειο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με εξαιρετικά χορευτικά της Εστίας Ρουμλουκιωτών, υπό το βλέμμα των Ιεραρχών και πλήθους κόσμου.