Η Ακολουθία της Β´ στάσεως των Χαιρετισμών στο Ι. Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας

Ενωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία της Β´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.


Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος στο εν λόγω μοναστήρι προέστη πρώτη φορά σε ιερή ακολουθία μετά την Ενθρόνισή του, προσφώνησε με θερμούς και εγκάρδιους λόγους ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης, που εξυπηρετεί περιοδικά ως Εφημέριος το Ιερό Ησυχαστήριο τον τελευταίο καιρό, ενώ ο Γέροντας της Αδελφότητας Πανοσιώτατος Αρχιμ. Αναστάσιος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο αντίγραφο εικόνος της Παναγίας ευχηθείς καλλίκαρπη και ευλογημένη Αρχιερατική διακονία.


Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε αμφοτέρους, μίλησε επίκαιρα για το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως σκεύους εκλογής για να κυοφορήσει ολόκληρο το πλήρωμα της Θεότητας, τον Υιό και Λόγο του Θεού, και στο τέλος ευχήθηκε καλή συνέχεια της Μεγ. Τεσσαρακοστής.