Η πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας


Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017 στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατά το τοπικό έθος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.


Αντί κηρύγματος, κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβ. κ. Κυρίλλου με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς, από τον Αιδεσιμολ. Προϊστάμενο του ναού Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της πόλεως και τους δύο Διακόνους της περιοχής, προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους και ευχήθηκε από καρδίας σε όλους τους παριστάμενους καλή και ευλογημένη από τον Θεό χρονιά.


Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικόλ. Χριστοφακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως στον Δήμο Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Προϊστάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Πέτρος Μαστοράκης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Νικόλ. Παπαδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.