Αρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Αντωνίου Μύρτου

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, μνήμη του Μεγάλου Αντωνίου, πανηγύρισε με τη δέουσα λαμπρότητα ο φερώνυμος μεταβυζαντινός Ιερός Ενοριακός Ναός στο Μύρτος Ιεράπετρας.
Το εσπέρας της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και  μίλησε επίκαιρα για τον τιμώμενο Άγιο Αντώνιο, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε Μέγας, Καθηγητής της ερήμου και ο θεμελιωτής του αναχωρητικού βίου. Υπογράμμισε την ανάγκη ασκήσεως στη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και ότι ότι αυτό φρόντισαν οι φιλόκαλοι και φιλογενείς πρόγονοί μας να μας το υπενθυμίζουν χτίζοντας από το υστέρημα και το περίσσευμα της καρδιάς τους τον περικαλλή αυτό ναό, τον οποίο αφιέρωσαν στον τιμώμενο Άγιο.
Στη συνέχεια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο προσφώνησε κατάλληλα ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας π. Ελευθέριος Δαργάκης, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση και την ιδιαίτερη χαρά του ίδιου και των ενοριτών του, καθώς για πρώτη φορά επισκέπτεται ως Επίσκοπος την Ενορία Μύρτου και φέτος προεξάρχει στην πανήγυρη του ναού ως Μητροπολίτης, και ευχήθηκε πολυχρόνια και Αρχιερατεία.


Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Αντωνίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράπετρας.


Μετά την Απόλυση στο προαύλιο του ναού, ακολούθησε η τελετή της κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά και ακολούθησαν οι προσφωνήσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, της  Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκου Παντελάκη και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου κ. Μιχ. Παπαγεωργίου. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρισταμένους.


Εκτός από τον Δήμαρχο κ. Θεοδ. Καλαντζάκη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη, την πανήγυρη του Ι. Ενοριακού Ναού Αγ. Αντωνίου Μύρτου τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ.κ. Α. Πανταζής, Μ. Λουτσέτης, Α. Παπαδοπετράκης και Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Πρόεδρος της Δημ. Επιτροπής Υγείας κ. Αντ. Πετράς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ιω. Γουλιδάκης και κ. Νικ. Δασκαλάκης από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας οι κ. Κων. Δοκιανάκης και κ. Βασ. Δουνάκης, κ.α.