Η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Πολιτιστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων

Το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων Ιεράπετρας, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του συλλόγου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού, που σήμερα στεγάζει την “Ωλέρια βιβλιοθήκη”. Ο Σεβ. αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά χριστιανικά μνημεία της Ενορίας Μεσελέρων, με προεξάρχον την Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης, και τόνισε ότι οι προπάτορές μας ήταν φιλόκαλοι και παρήγαγαν πολιτισμό από το υστέρημά τους, γιατί είχαν πλούσιο ψυχικό κόσμο. Χρέος όλων μας είναι να διατηρήσομε αυτά τα μνημεία, να τα προβάλλομε και να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Και αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων των Φορέων του τόπου, αλλά και όταν δεν ξεχνάμε τα χωριά μας.


Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχαήλ Περαντώνης καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Κύριλλο και στη συνέχεια προχώρησε σε μια ανασκόπηση των πεπραγμένων του συλλόγου, καθώς και τους στόχους του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων για το 2017.


Εκτός από τα μέλη του συλλόγου, παρών ήταν και Δασάρχης Λασιθίου κ. Εμμ. Συλλιγάρδος, ο πρόεδρος κ. Εμμαν. Σκουλούδης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων και πολλοί Μεσελεριανοί.