Συνάντηση του Δ.Σ. του  Συλλόγου  Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τον  Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

    Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο στο γραφείο του.
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά και σοβαρά προβλήματα, λόγω της υποστελέχωσης και του ελλιπούς εξοπλισμού του. Ο Πρόεδρος κ. Ανδρ. Μαμαντόπουλος παρέδωσε στον Σεβ. κ. Κύριλλο ανοικτή επιστολή, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Ελ. Μαυρομάτη, τη Διοικήτρια των Νοσοκομείων Νομού Λασιθίου κ. Μαρία Σπιθούρη και τον Αναπληρωτή Διοικητή  του Νοσοκομέιου Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Αρακαδάκη.
Τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους διότι έμεινε πάλι χωρίς Παθολόγο Ιατρό το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, το οποίο συνάμα έχει πολλές ελλείψεις σε ειδικότητες, εξοπλισμό και κυρίως ιατρούς και προσωπικό. Όπως σημειώνουν και στην επιστολή τους: “Δεν γίνεται η έλλειψη Παθολόγου στην Ιεράπετρα να χρησιμοποιείται για την κατάληψη θέσης στη Μ.Ε.Θ. Αγίου Νικολάου. Και αυτό δεν είναι δίκαιο γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη φωνής.  Έχει -όπως λέει και το δημοσίευμα- πολύ φόρτο η Παθολογική Κλινική του Αγίου Νικολάου, λόγω των ιώσεων αυτής της περιόδου και άρα πρέπει παντοιοτρόπως να ενισχυθεί. Και βέβαια θα έχει φόρτο, αφού οι άλλες Παθολογικές Κλινικές του Νομού είναι κλειστές. Ανοίξτε τις  και ο φόρτος θα μειωθεί” επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Ο Σύλλογος ζητά η γιατρός που διορίστηκε να τοποθετηθεί αμέσως στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και εναλλακτικά ο Παθολόγος Ιατρός που κατοικεί στην Ιεράπετρα και παλιότερα είχε υπηρετήσει στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ιεράπετρας να στελεχώσει άμεσα και μόνιμα την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της πόλης, καθώς επίσης και τα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου να επιστρέψουν στο παλαιό καθεστώς της αυτοδιοίκησης και αυτοτέλειας.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κανάκης, τα Μέλη του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Κουφάκης, κ. Μαρία Παϋσανίδου, κ. Πόπη Δασκαλάκη, ο Ιατρός του Νοσοκομείου κ. Αντών. Τσικαλουδάκης, Αναπλ. Μέλος του Δ.Σ., και ο κ. Σταύρος Δαμηλάκης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου.
Ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλουν αυτή τη δύσκολη περίοδο για την στήριξη του Νοσοκομείου της πόλης. Όπως τόνισε η Τοπική Εκκλησία θα είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες για επαρκή στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στον τόπο μας.