Κοπή Βασιλόπιτας στο Κουτσουνάρι

Λίγο μετά τις 11:30΄ π.μ. της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος ευλόγησε, την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Αναπτύξεως Αγίου Ιωάννου, στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, η Πρόεδρος κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Αθάνατος και τα Μέλη του Συλλόγου και πολλοί κάτοικοι του Κουτσουναρίου, των Φέρμων και του Αγίου Ιωάννου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε το νέο έτος 2018 να είναι ευλογημένο από το Θεό, γεμάτο υγεία, συνεργατικότητα, αγάπη, αλληλεγγύη, ομόνοια, δημιουργικότητα και ελπίδα για όλους. Χαρακτήρισε τον Άγιο Ιωάννη και την περιοχή ευλογημένη από το Θεό και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου που τηρούν, τα ήθη, τις παραδόσεις και νοιάζονται να τις μεταλαμπαδεύσουν στη νέα γενιά. Διαβεβαίωσε ότι η Τοπική Εκκλησία θα συνεχίζει να βρίσκεται πάντοτε πλάι στο Σύλλογο αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και προστασίας του τόπου. Επίσης χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μ. Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ν. Αθάνατος. Την παράσταση έκλεψε για μιά ακόμη χρονιά ο κ. Νίκος Λαμπράκης, ο οποίος με το μοναδικό χάρισμα που τον διακρίνει απηύθυνε ευχές σε όλους, υπέβαλε αιτήματα και καυτηρίασε καταστάσεις, σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.