Η Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία ευλόγησε από το Αρχιερατικό Θρόνο τα βάια και κλάδο ελαίας, και στη συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας, περιστοιχούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο και Εφημέριο του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννη Καριχημάκη και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. Γεώργιο Γουλιέλμο, συνταξιούχο Εφημέριο και Θεολόγο Λυκειάρχη, και επί πολλά έτη προϊστάμενο του ναού.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του  αναφέρθηκε στην ταπεινή «επί πώλου όνου» και ταυτόχρονα ένδοξο και θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα που αποτελεί την εισαγωγή στη Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία καλούμαστε σε μυστική βίωση των Θείων Παθών, του Σταυρικού θανάτου, της τριημέρου ταφής και της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, αλλά και στο πλύσιμο των ποδών του Ιησού από την αδελφή του αναστημένου Λαζάρου Μαρία με πολύτιμο μύρο.

 


Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος, χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους Αναστάσιο Ιω. Παπίδη, Θεολόγο καθηγητή και Ιεροψάλτη της Ενορίας του Ι. Κ. Ναού Αγ. Αικατερίνης, και τον μαθητή Ιωάννη Μιχ. Ελληνικάκη, και τους ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου, εξαίροντας τα χαρίσματα και τα προσόντα τους, και να αξιωθούνε από τη χάρη του Χριστού να λάβουν και το μέγα χάρισμα της Ιερωσύνης.