Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στα ονομαστήρια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, μετείχε στη Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να υποβάλλει τα σεβάσματα της Ιεραρχίας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων κια του ευσεβούς λαού της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της επετείου της εορτής των ονομαστηρίων Αυτού.


Η εν λόγω Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ως επικεφαλής, και τους Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο στο Γραφείο Του, μετά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 11 Ιουνίου. Την Κορυφή της Ορθοδοξίας προσφώνησε κατάλληλα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Σεβ. κ. Ευγένιος, και ο Παναγιώτατος αντιφώνησε με θερμούς λόγους, όπως πάντοτε, για την Εκκλησία της Κρήτης και τον ευσεβή λαό της.