Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Επάνω Χωριού Ιεράπετρας


Την Kυριακή 30 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επάνω Χωρίου Ιεράπετρας.
Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του θαύματος του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων, με τα οποία χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες χωρίς να συνυπολογίζονται τα γυναικόπαιδα, και επεσήμανε την ανάγκη να αναζητήσουμε όλοι μας πρωτίστως την ικανοποίηση των πνευματικών αναγκών μας, ώστε ο Θεός να ευλογήσει την ικανοποίηση και των υλικών μας αναγκών.


Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος παρουσίασε στους ενορίτες τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμώτατο π. Στυλιανό Γωνιωτάκη, σημειώνοντας τον ιερό ζήλο του για να διακονήσει με πνεύμα αυταπάρνησης το Ιερό Θυσιαστήριο και να εργασθεί για την προκοπή και τη σωτηρία του ευλογημένου λαού του Θεού, κάλεσε δε τους πάντοτε φιλόξενους, φιλοπρόοδους, εργατικούς και παραδοσιακούς κατοίκους της Ενορίας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν έμπρακτα το έργο του, όπως έκαναν και με τους προηγούμενος Εφημερίους της Ενορίας. Επίσης, ευχαρίστησε τον κατ’ ανάθεσιν Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας και Αρχιερατικό Επίτροπο της Α´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο οποίος είχε την ευθύνη της Ενορίας κατά το τελευταίο διάστημα, και ευχήθηκε σε όλους καλό Δεκαπενταύγουστο.


Στη συνέχεια, ο νέος Εφημέριος της Ενορίας Επάνω Χωρίου π. Στυλιανός Γωνιωτάκης προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την καθοδήγηση, την πνευματική πατρότητα και τα έργα αγάπης του, καθώς και τους Εφημερίους του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής, όπου για δυόμισυ μήνες διακόνησε. Επίσης, ζήτησε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου και τις προσευχές των πιστών της Ενορίας, ώστε να καρποφορήσει η ιερατική του διακονία μέσα στον Αμπελώνα του Κυρίου.
Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Επάνω Χωριού μίλησε ο Ταμίας και Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Εμμαν. Γαλανάκης, Κτηνίατρος, ο οποίος καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος επισκέφθηκε την Ενορία Επάνω Χωριού για πρώτη φορά μετα την εκλογή, τη χειροτονία και την εγκατάστασή του ως Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας.


Ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη «μια καλλίκαρπο, μακρόχρονη και καρποφόρο θητεία και σημείωσε ότι: «Προσευχόμαστε, Σεβασμιώτατε, στον Πανάγαθο και Δωρεοδότη Θεό να σας χαρίζει υγεία, δύναμη και κουράγιο, για να επιτελείτε το θεάρεστυο έργο σας, που δεν είναι άλλο από το να υπηρετείτε ακούραστα και με περισσό ζήλο τον Θεό και τα πνευματικά σας παιδιά, τα οποία έχετε το χρέος να καθοδηγείτε, να ενσκύπτετε πάνω τους ως στοργικός πατέρας, να τα πιάσετε από το χέρι και να τα οδηγήσετε κοντά στον Χριστό που είναι η Αλήθεια και το Φως της ζωής. Σας παρακολουθούμε και βλέπομε πως αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι η πίστη και η αγάπη σας προς τον Θεό, μα και η αγάπη για το ποίμνιό  σας και είναι αυτή η αγάπη που σας έφερε σήμερα στην Ενορία μας, φέρνοντας μας τον νέο Ιερέα, που τόσο ανάγκη έχει το χωριό. Είμαστε έμπλεοι χαράς και ευγνωμοσύνης για αυτήν την αγάπη σας, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και αναφωνούμε βροντεία τη φωνή πολλά τα έτη σας. Όσον αφορά τον νέο μας Ιερέα, τον π. Στυλιανό, τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε να είναι καλοστερεωμένος και να έχει καλή ιερατική διακονία. Θέλομε να ξέρει πως όλο το Ενοριακό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και γενικά όλη η Ενορία θα είναι στο πλευρό του αρωγός, και θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε καφές και κέρασμα σε όλους τους Ενορίτες και το λοιπό εκκλησίασμα στην παρακείμενη αίθουσα της Ενορίας.