Η κοπή Αγιοβασιλόπιτας
της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου


Το μεσημέρι της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παΐσιο Δερμιτζάκη, Εφημέριο Παχείας Άμμου, και τον Αιδεσιμώτατο Οικονόμο π. Παντελεήμονα Καββουσανό, Εφημέριο Ενορίας Κάτω Χωριού, και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου, στο Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην Τελωνείο) Παχείας Άμμου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη Εθελοντοική Αιμοδοσία της Ομάδας από την Κινητή Μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.


Ο υπεύθυνος της Ομάδας Αιμοδοσίας κ. Μιχαήλ Ματζαράκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη συνεργασία, και προέβη σε ένα απολογισμό των πεπραγμένων. Όπως σημείωσε, η Ομάδα της Παχείας Άμμου, από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχει συλλέξει περισσότερες από 990 φιάλες αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που έχει πραγματοποιήσει στην Παχεία Άμμο σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους του χωριού. Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερες από 830 φιάλες αίμα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπου έχει ζητηθεί και υπάρχει πραγματική ανάγκη.


Ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο τους σημειώνοντας την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και εξαίροντας την προσφορά της Ομάδος Αιμοδοσίας για την ευρύτερη περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι πρώτος αιμοδότης υπήρξε ο Ιησούς Χριστός μας, ο οποίος έδωσε το αίμα του στο Σταυρό, υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας και το παράδειγμά του καλούμαστε να μιμηθούμε όλοι μας.
Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γεώργιος Ραπάνης, ο Δημοτ. Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς, οι Πρόεδροι και τα μέλη των συλλόγων του χωριού και κάτοικοι της περιοχής.