Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού
στην Ενορία Πισκοκεφάλου Σητείας


Την Κυριακή της E΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 2 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Άννης Πισκοκεφάλου Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Nικολάου Μεταξάκη, πατέρα του Εφημερίου της Ενορίας Ιερέως Αντωνίου Μεταξάκη.


Στην ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, την οποία προβάλλει αυτή την ημέρα η Εκκλησία μας ως απαράμιλλο παράδειγμα μετάνοιας. Όπως σημείωσε, ενώ ο Κύριος μας Ι. Χριστός μιλά στους μαθητές Του για το επικείμενο Πάθος και την «άκρα ταπείνωσή» Του, αυτοί ονειρεύονται τιμές και δόξα, και ο Θεάνθρωπος τους επιβεβαιώνει αυτό που έπραξε ο Ίδιος σε όλη την επίγεια διαδρομή Του, ότι δηλ. «ει τις θέλει πρώτος είναι, έσται πάντων έσχατος και πάντων διάκονος».


Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Οικονόμο και Πνευματικό τον Εφημέριο της Ενορίας π. Αντώνιο Μεταξάκη, αναφερθείς στην ιερατική διακονία του και στις συνεχείς προσπάθειές του για καλύτερη οργάνωση της Ενορίας Πισκοκεφάλου καθώς και στο ενδιαφέρον του για την κατήχηση των παιδιών και των νέων της περιοχής, ευχήθηκε δε σε όλους καλό υπόλοιπο του «σταδίου των αρετών», της Μεγ. Τεσσαρακοστής, που αποτελεί περίοδο εντόνου ασκήσεως και μετανοίας.