Κοπή Αγιοβασιλόπιτας των Εθελοντών Διασωστών Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ.) στην Ιεράπετρα

 

 

Το εσπέρας της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα των Εθελοντών Διασωστών Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ.) Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο που στεγάζεται η εθελοντική ομάδα σε αίθουσα του πρώην Οικοτροφείου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιερά Μητροπόλεως.


Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα μέλη Ε.ΔΙ.Κ. και στους λοιπούς παριστάμενους καλή και ευλογημένη χρονιά,με υγεία και δύναμη και αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι στην Εκκλησία ο εθελοντισμός ονομάζεται διακονία, και το έργο της Εκκλησίας στηρίζεται στην διακονία όλων μας, ιδιαιτέρως όμως των ανθρώπων που προσφέρουν στον Θεό και τον συνάνθρωπό τους με αγάπη και χαρά.
Ο Πρόεδρος Εθελοντών Διασωστών Ιεράπετρας Κρήτης κ. Νικ. Παπαδάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την συνέχιση παραχώρησης του χώρου για τη στέγαση της εθελοντικής ομάδος τους στο πρώην Οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως και για την παρουσία του στην εκδήλωση κοπής τηςπίτας, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο, ο οποίος είχε λάβει την απόφαση παραχώρησης του χώρου και ότι στήριξε από την αρχή την προσπάθειά τους.


Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Αργύρης Πανταζής, ο Πρόεδρος της “ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.” κ. Εμμαν. Φραγκούλης και  καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλ. Νταραράς.