Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Ιεράπετρας

 

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Ιεράπετρας, της Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», παρουσία των στελεχών του.


Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε από καρδιάς καλή και ευλογημένη χρονιά με  υγεία και δύναμη, καθώς και καλή συνεργασία με τη σημαντική αυτή δομή, που μπορεί να ανήκει, όπως είπε, στην Εκκλησία της Ελλάδος, όμως προσφέρει τις υψηλές και σπουδαίες υπηρεσίες του, κυρίως στον τομέα της πρόληψης των ψυχικών νοσημάτων. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην περισυνή συνεργασία του Κέντρου με την Τοπική Εκκλησία για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ και την ενημέρωση των πιστών. Από το προσωπικού του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Ιεράπετρας τον Σεβ. κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κων/νος Ορφανουδάκης, ο οποίος τον ευχαρίστησε εξαίροντας την προσωπικότητα, την προσήνεια και την απλότητα του χαρακτήρος του, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που καλείται να αναλάβει, ενώπιον των σύγχρονων προβλημάτων, ενώ από το προσωπικό μίλησε η υπεύθυνη Ψυχολόγος κ. Πασχαλίνα Βελέντζα, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο και τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας, ευχαριστώντας την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, που αγκαλιάζει τις δράσεις του Κέντρου.   


Επίσης, σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε ο Δήμαρχος  Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ευχόμενος καλή χρονιά και αρμονική συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Στην τελετή παρευρέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη, ο Πρόεδρος της “ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.” κ. Εμμ. Φραγκούλης και ο Πρόδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλ. Νταραράς.