Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας


          Το εσπέρας της Κυριακής 8 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, Προϊστάμενο του Ι.Κ.Ν. Αγίας Φωτεινής και τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας στη δημοτική αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Μαθιουδάκη-Δραγασάκη και στα Μέλη του Δ.Σ. και τα λοιπά Μέλη του Συλλόγου τους καλή και εποικοδομητική χρονιά, τους συνεχάρη που συμμετέχουν στις δράσεις του συλλόγου τους και βοηθούν στη διατήρηση της μεγάλης παράδοσης, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Επίσης, ευχαρίστησε το Σύλλογο για την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και να επεκταθεί προς όφελος της Τοπικής κοινωνίας μας.


Ακολούθως η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Αρώνη παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με τα Βυζαντινά κάλαντα του νέου έτους, κάλαντα του Δωδεκαημέρου από περιοχές της Μικράς Ασίας καθώς και Μικρασιατικά τραγούδια.

Στην τελετή παρέστησαν η Πρόεδρος κ. Μαρία Μαθιουδάκη-Δραγασάκη και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, και η Διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Παπαγιαννάκη κ.α.