Κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σητεία

 


Το εσπέρας της Δευτέρας, 2 Ιανουαρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη και τους Ιερείς της πόλεως και των περιχώρων της Σητείας, χοροστάστησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας. Στη συνέχεια ευλόγησε και διένειμε την αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως για τις Ενορίες της Σητείας.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, καρποφόρα και ελπιδοφόρα. Επίσης παρουσίασε το εγκόλπιο Ημερολόγιο της Μητροπόλεως, που είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο, λέγοντας ότι η αδόκητη κοίμησή του σφράγισε το παρελθόν έτος 2016. Όμως η χάρις του Θεού, του καιρούς και χρόνους εν τη ιδία εξουσία θεμένου, ευδόκησε να τον διαδεχθεί στον Θρόνο της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για να συνεχίσει το έργο του.
Παρόντες ήταν όλοι οι Εφημέριοι των Ενοριών της Σητείας, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Κοζυράκης και πολλοί πιστοί.