Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος
 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

Το εσπέρας της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ερυθρού Σταυρού.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών και των Εθελοντριών Νοσηλευτριών και τόνισε την αξία του εθελοντισμού και την προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ειδικότερα, αναφέρε ότι οι Εθελοντές Σαμαρείτες κάνουν πράξη την έξοδο από τον εαυτό μας, από το εγώ μας, και την προσέγγιση του «άλλου», του διαφορετικού, του ξένου, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλλο, θρησκεία. Εξήρε τη συμβολή του Προέδρου κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου και το ρόλο του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας στην προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και τον κάλεσε να κόψει την αγιοβασιλόπιτα.


Ακολούθησε προσφώνηση του Προέδρου, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στο έργο του Ερυθρού Σταυρού κατά τη χρονιά που πέρασε, λέγοντας ότι όλοι οι Ιεραπετρίτες πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια, γιατί το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας δίδει το παρόν παντού σε όλον τον κόσμο, και όχι μόνο στην Κρήτη, ή τη χώρα μας, όταν παραστεί ανάγκη.
Στην εκδήλωση της κοπής της αγιοβασιλόπιτας παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αντώνιος Πετράς, ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Χαράλαμπος Κανάκης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης, οι εκπρόσωποι του τοπικού Ερυθρού Σταυρού και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.