Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας
στον Πολιτιστικό Σύλλογο Επάνω ΧωριούΤο εσπέρας των Θεοφανείων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και τον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Πρωτοψάλτη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα στο Πάνω Χωρίο Ιεράπετρας, σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επάνω Χωριού σε συνεργασία με την Ενορία Ζωοδόχου Πηγής Επάνω Χωρίου, προς τιμήν του, με αφορμή την πρώτη επίσκεψή του στο Επάνω Χωριό.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας, που έπαιξαν μικρά θεστρικά σκετς, τραγούδησαν επίκαιρα εορταστικά τραγούδια και χόρεψαν κρητικούς χορούς με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, ενώ ο Άγιος Βασίλης τους μοίρασε δώρα.


Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ενώ ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με ομόνοια, αγάπη και συνεργασία, συνεχάρη τα παιδιά της Ενορίας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, και τόνισε ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την συνεργασία σε επίπεδο Ενορίας και Πολιτιστικών Συλλόγων για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και τη διάδοσή του στα παιδιά μας. Αυτό που έμεινε τελικά και αυτό που μας χαρακτηρίζει έναντι των άλλων λαών, κατέληξε ο Σεβ., είναι μόνο ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμά μας.


Στην τελετή παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Πετάσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλ. Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Αντώνιος Πετράς, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής κ. Πέτρος Μαστορακης, ο Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλίας Νταραράς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μιχ.  Σπυριδάκης.