Παγκρήτιο Ιερατικό Σεμινάριο στην Ο.Α.Κ.

για τη θεολογική προσέγγιση των κειμένων της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου

Mε απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή Σεβ. Αρχιερέων και Κληρικών από όλή την Κρήτη πραγματοποιήθηκαν στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.), την Τρίτη 16 Μαΐου,  οι εργασίες του Γ΄ Παγκρητίου Ιερατικού Σεμιναρίου, με θέμα: «Θεολογική προσέγγιση των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Στο Ιερατικό Σεμινάριο παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

 IMG_5744

IMG_5761

IMG_5756

IMG_5753

Το Ιερατικό Σεμινάριο ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και ακολούθησε το Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, το οποίο ανέγνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της Ο.Α.Κρήτης.

IMG_5767

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχαρίστησε θερμά το Γ΄Παγκρήτριο  Σεμινάριο, τον Σεβασμιώτατο Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο του Ιδρύματος και τους συνεργάτες της Ακαδημίας, καθώς, και όλους τους Ιεράρχες της Κρήτης, τον κλήρο και τον λαό.

Εισαγωγικές παρατηρήσεις επί του θέματος έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Ο.Α.Κ.  Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους Σεβ. Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης για τη συμμετοχή των κληρικών και ανέπτυξε λόγους σχετικά με  τα κείμενα της Συνόδου.

IMG_5765

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών ανέπτυξε το θέμα: «Τα υπέρ και τα κατά στο πριν και το μετά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Θέματα και προβληματισμοί».

IMG_5771

Κατά την δεύτερη εισήγηση ομίλησε  ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Γιάγκος, ο οποίος ανέπτυξε το  θέμα: «Η θέση και οι θέσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

IMG_5788