Κοπή Αγιοβασιλόπιτας
του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, νωρίς το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τoυς Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσιμ. Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη και Αιδεσιμολ. Οικονόμο Αθανάσιο Ταρλαντέζο, τον Αιδεσ. π. Εμμαμουήλ Προϊστάκη, Εφημέριο Ενορίας Χριστού, και τον Ιερολογ. Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου στη δημοτική αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” Ιεράπετρας.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε “καλή χρονιά, υγεία, δύναμη, αγωνιστικότητα και ενότητα, την οποία ο σύλλογός σας κάνει πράξη στο Νομό Λασιθίου, γι’ αυτό και σας συγχαίρω», είπε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και γνωρίζει «την αγωνία των γονέων να μεγαλώσουν σωστά και να τα παραδώσουν στην κοινωνία σωστούς και χρήσιμους πολίτες. Θα είμαι κοντά σας στις προσπάθειες που καταβάλλετε, ειδικά για το δημογραφικό πρόβλημα, που στο Νομό μας είναι πολύ μεγάλο». Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου προς τον Σύλλογο. 


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Χαβάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ.  Μητροπολίτη κ. Κύριλλο που ευλόγησε την πίτα τους, και όλους τους παρισταμένους σημειώνοντας ότι η παρουσία τους ενισχύει τις προσπάθειες του συλλόγου. Παρέστησαν στην εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτης, o πρώην Βουλευτής κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Πρόεδρος της “ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.” κ. Εμμ. Φραγκούλης, ο Διευθυντής του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Λασιθίου κ. Ιω. Αρώνης, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας  κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, μέλη του συλλόγου και αρκετός κόσμος.