Ο Σεβ. κ. Kύριλλος στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Σητειακού γιατρού Γιώργη Μαρκάκη «Πρωτοθυγατέρες- η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης»

 

Το εσπέρας της Κυριακής 29 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Kύριλλος παρέστη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, όπου ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου «Λυχνοστάτης» σε συνεργασία με τη Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας και το Τμήμα των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ Ιεράπετρας παρουσίασε το νέο βιβλίο του Σητειακού γαιτρού Γιώργη Μαρκάκη «Πρωτοθυγατέρες- η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης», που αποτελεί έκδοση του Μουσείου «Λυχνοστάτης».


Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου σύντομη αναφορά έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του Μουσείου «Λυχνοστάτης», κ. Γιώργος Μαρκάκης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η φιλόλογος κ. Γεωργία Λουτσέτη-Μπούκουρα, το μέλος της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας.


Της εκδήλωσης, που συντόνισε ο γιος του συγγραφέα και διευθυντής του Μουσείου «Λυχνοστάτης» κ. Ιωάννης Μαρκάκης, προηγήθηκε η προβολή της ταινίας- ντοκιμαντέρ «Λυχνοστάτης, ένα χειροποίητο μουσείο».


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση συνεχάρη τον συγγραφέα για την σπουδαία δουλειά που επιτελεί το Μουσείο «Λυχνοστάτης», στο θέμα της διάσωσης της πολιτιστικής μας παράδοσης, και ευχήθηκε ο Θεός να χαρίζει χρόνια πολλά και υγεία στον ακάματο γιατρό, ώστε να απολάυσομε και άλλους εύχυμους καρπούς της γραφίδας του, αλλά το έργο του να βρεί μιμητές σε κάθε γωνιά της Κρήτης.