Η πανήγυρη του Ιερού Ναού
Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Δάφνης Σητείας

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, εορτή της μνήμης της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, πανηγύρισε με εκκλησιατική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Δάφνης Σητείας. 


Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από πλειάδα Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.


Στη μεστή περιεχομένου ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε σε θαυμαστά γεγονότα από τον οσιακό βίο της Οσίας  Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, υπογραμμίζοντας ότι οι άγιοι αποτελούν οδοδείκτες πορείας  προς την αγιότητα και την Βασιλεία των Ουρανών. 


Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης σε συνεργασία με την Ενορία προσέφεραν στο αύλειο χώρο του ναού εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα και ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας υπό τους ήχους του βιολιού του Μανώλη Παπαδάκη και της κιθάρας του κ. Καραμανωλάκη.