Αρχιερατικός Εσπερινός και χειροθεσίες Αναγνώστη και Εκκλησιάρχισσας
στον πανηγυρίζονταΙερόΝαόΑγίουΝικολάουΙεράπετρας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου η ακολουθία το υ Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην«Κάτω Μερά» τηςπόληςτηςΙεράπετρας.
Στην ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ανδρέα Μιχελαράκη του Δημητρίου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, και Εκκλησιάρχισσα την κ.Μαρία Καρρά του Μύρωνος, που με ιδιαίτερο ζήλο διακονούν στην Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές, τα χαρίσματα και στην προσφορά τουΑγίουΝικολάου ωςΑρχιεπισκόπουΜύρωντηςΛυκίας, σημειώνοντας τις σωτήριες επεμβάσεις του θαυματουργού αγίου προςτουςναυτικούς, τους ψαράδες καιόλους τους θαλασσινούς που με πίστη επικαλούνται την προστασία του, ευχήθηκε δε χρόνια πολλά στα στελέχη τουΛιμενικούΣώματοςκαιτουΠολεμικούΝαυτικούμαςπουτονέχουνπροστάτη.
ΣτονΑρχιερατικό ΕσπερινόέλαβανμέροςΕφημέριοιτηςπόληςκαι παρέστησαν ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης καιοεκπρόσωπος τουΛιμεναρχείουΙεράπετραςκ. Γεώργιος Πατεράκης.