Επίσκεψη Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kυρίλλου στο 2ο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας

Από το 2ο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας ξεκίνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος την καθιερωμένη επίσκεψή τουστις αρχές του έτουςσε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής περιφέρειας. 
Ειδικότερα την Τετάρτη 17 Ιανουαρίουο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλοςευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου και ευχήθηκε στον Διευθυντή κ. Φιλοκτήτη Τζαράκη και στους καθηγητές του σχολείου η νέα χρονιά να είναι καρποφόρα και ευλογημένη από τον Κύριο, ενώ τους διένειμε το ημερολόγιο στέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, που είναι αφιερωμένο στα χριστιανικά μνημεία Eνοριών της περιοχής Σητείας. Επίσης, τους συνεχάρη για το πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο τους σ᾽ ένα σχολείο με πολλούς μαθητές αλλοδαπών γονέων, επισημαίνοντας ότι ακόμη σπουδαιότερο και εξίσου σημαντικό μέσα στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Φιλοκτήτης Τζαράκης τόνισε: «Σεβασμιότατε μητροπολίτα Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλε. Νιώθουμε ιδιαίτερη την τιμή και τη χαρά τόσο εγώ ως διευθυντης όσο και ο σύλλογος των καθηγητών για την αποδοχής της προσκλήσεως μας να παραστείτε στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σχολείου μας. Η παρουσία σας αναμεσά μας αποδεικνύει το γεγονός πως η τοπική μας εκκλησία αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καιρών, βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας αρωγός και προστάτης σε κάθε ανάγκη και βήμα μας.
Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στο οποίο σήμερα παρευρίσκεστε αποτελεί ένα σχολείο στο οποίο τα πάσης φύσεως στερεότυπα καταργούνται μέσα στην διαδικασία της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Το σχολείο μας αποτελείται από παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων που όμως συνδιάζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να συνθέσουν την όμορφη εικόνα μια μαθητικής κοινότητας που σκοπός της είναι η αληλεγγύη και η αγάπη. Το αποστολικό λόγιο «οὐκ ἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδὲ ῞Ελλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐσμεν» αποτελεί μια ιδέα υλοποιημένη κάτω από το αγαθό της παιδείας και της μάθησης. Τα πάσης φύσεως εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου μα και ο ζήλος των συναδέρφων αποδεικνύει πως δεν υπάρχει κάνενα εμπόδιο για όποιον επιθυμεί να προσφέρει αγάπη στα παιδιά.
Σας ευχαριστούμε λοιπόν και για την παρουσία σας αναμέσα μας και ελπίζουμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον».


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά διένειμε στους μαθητές και τις μαθήτριες το νέο συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως και σελιδοδείκτες με τη μορφή του πρόσφατα ανακηρυχθέντος σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία και τοημερολόγιο του έτους 2018. Επίσης,μοίρασεστους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, έκδοση και προσφορά στη μαθητιώσσα νεολαία του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή».