Η πανήγυρη του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Αγίου Νικολάου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη του Αγίου Νικολάου εόρτασε σήμερα τον πολιούχο Άγιό της. Το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου τελέστηκε στο βυζαντινό ιστορικό εκκλησάκι που έδωσε το όνομά του στην πόλη μας, η πανηγυρική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.


Σε αντίθεση με τη δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα του εσπερινού της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, όταν ενέσκηψε μια έντονη καταιγίδα, ο καιρός της 6ης Δεκεμβρίου ήταν συννεφιασμένος αλλά χωρίς βροχή, με δυνατό αέρα και αρκετό κρύο.
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου και ο Αγιασμός των υδάτων στο μικρό λιμανάκι.


Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών παρατέθηκε δεξίωση προς όλους, από το Δήμο Αγίου Νικολάου και την ενορία Αγίου Γεωργίου – Αγίου Αντωνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου. Την γιορτή του Αγίου Νικολάου τίμησαν με την παρουσία τους στον ναό, η αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, οι αντιδήμαρχοι Δέσπω Καρνιαδάκη και Χάρης Αλεξάκης, ο κ. Πανίκος Καρατσής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Μπαρμπούνης, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Κοκκίνης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Ανδριώτης, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Κουνενός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Μανώλης Κλώντζας, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου αντιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Μανώλης Παπαδάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Μιχάλης Βασιλάκης, ο διοικητής της Τροχαίας κ. Πέτρος Ζερβάκης.

περισσότερες φωτογραφίες βλέπε παρακάτω

 

βλέπε βίντεο

 

 

πηγή